Tofu nabodala
super easy
Tofu nabodala v arašidovi marinadi z žara: Tako se to dela!
Nabodala iz tofuja so zelo hitra za pripravo in na žaru postanejo zelo hrustljava. Tokrat smo preizkusili različico z marinado iz kokosovih oreščkov in arašidov, ki nas nekoliko spominja na vegansko različico klasičnih indonezijskih nabodal saté. Seveda je naša najljubša priloga kremna arašidova omaka! Preizkusite naš recept in navdušite svoje goste z okusnim veganskim BBQ!
Želite izvedeti več o peki na žaru? Morda vas bo zanimal naš vodnik na temo: Žarjenje s plinskim žarom!
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g tofuja | |
1steblo limonske trave neobvezno | |
1žlica rastlinskega olja | |
1žlica arašidovega masla | |
20 g svežega ingverja | |
2 stroka česna | |
1žlica kari paste | |
1žlica kari v prahu | |
2žlici kokosovega mleka Najbolje je uporabiti kremo, tj. čvrstejši del. |
Ponudite s
1porcijo arašidove omake |
Pripomočki
4 Nabodala iz lesa ali kovine |
Prehranske vrednosti
157
Kalorije
6 g
Ogljikovi hidrati
10 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Tofu za pol ure zavijte v kuhinjske brisače, da iz njega odteče odvečna tekočina. Ingver olupite in naribajte. Kumare operite in narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.
Priprava marinade
Zmešajte vse sestavine za marinado.
Označi kot dokončano
3.
Mariniranje tofuja
Tofu narežite na približno 1 cm velike kocke in jih zmešajte z marinado. Marinirajte vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.
Označi kot dokončano
4.
Nabodala specite na žaru
Na nabodala nabodite 4-5 kosov tofuja. Na predhodno ogretem žaru na neposredni temperaturi na vseh straneh pecite približno 3 minute. Nabodala postrezite z arašidovo omako.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.