Piščanec iz cvrtnika na vroč zrak
Frittata iz vročega zračnega cvrtnika je naš novi junak v kategoriji: hiter in enostaven zajtrk brez veliko truda. Pripravite ga lahko zelo hitro. Posodo friteze na vroč zrak preprosto obložite s papirjem za peko, vanjo položite vse sestavine in cvrite – pripravljeno! Naša fritata je pripravljena s sirom feta, spomladansko čebulo, papriko in paradižnikom. V vašem hitrem zajtrku pa lahko najdejo mesto tudi skoraj vse druge vrste zelenjave, sira ali zelišč. Ali deseto. Mimogrede: fritato iz Airfryerja lahko pripravite in uživate hladno ali pa jo pozneje pogrejete! Praktično, kajne?
Sestavine
Izberite število obrokov
6 jajce | |
1/2 paprike | |
8 koktajl paradižnikov | |
1 spomladanska čebula | |
50 g sira feta | |
1/4šopka peteršilja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Toplozračna friteza |
Prehranske vrednosti
148
Kalorije
4 g
Ogljikovi hidrati
10 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Papriko operite, odstranite semena in jo narežite na majhne kocke. Spomladansko čebulo operite in narežite na tanke rezine. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Priprava frittate
Ponev za cvrtje obložite s papirjem za peko. Vanj razbijete jajce. Na vrh razporedite papriko, paradižnik, spomladansko čebulo in peteršilj. Začinite s soljo in poprom ter rahlo premešajte z vilicami. Po vrhu zdrobite feta sir.
Označi kot dokončano
3.
Ocvrite fritato
Zaprite cvrtnik in cvrite pri 200 °C približno 20 minut, dokler jajca ne postanejo čvrsta, fritata pa zlato rjava.
Označi kot dokončano