Brstični ohrovt s parmezanom

Brstični ohrovt s parmezanom je bogat in okusen, na zunanji strani pa popolnoma hrustljav. In presenečenje: ta recept je veganski! Brstični ohrovt preprosto obložite z veganskim parmezanom in drobtinami, dobro začinite in imate odlično prilogo! To je odličen način, kako popestriti ne tako priljubljeno zelenjavo!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g brstičnega ohrovta
50 g veganskega parmezana
30 g drobtin
2žlici olivnega olja
1žlička česna v prahu
1žlička mlete paprike
sol in poper po okusu
Pripomočki
Toplozračna friteza

Prehranske vrednosti

162 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
9 g Maščobe
9 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Brstični ohrovt operite in ga po dolžini prerežite na pol.
Označi kot dokončano
2.

Premešajte

Vse sestavine dajte v skledo in dobro premešajte.
Označi kot dokončano
3.

Ocvrti brstični ohrovt

Brstični ohrovt razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, položite na rešetko in 20 minut cvrite pri 200 °C.
Označi kot dokončano

Opombe

Če nimate cvrtnika na vroč zrak, lahko brstični ohrovt pripravite tudi v pečici.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF