Humus iz rdeče pese
Humus iz rdeče pese je eden naših najljubših omak. Zakaj? Zaradi živahne barve je videti spektakularno, sadni in zemeljski pridih rdeče pese pa klasičnemu humusu hitro doda nov pridih. Preprosto se mu ne moremo upreti. Humus iz rdeče pese se lahko uporablja tudi kot namaz. Postreženo na bageti z rukolo in semeni granatnega jabolka, kot na naši sliki, je odlična predjed ali prigrizek.
Sestavine
Izberite število obrokov
150 g rdeče pese predkuhane | |
250 g čičerke v pločevinki | |
2 stroka česna | |
1žlica tahinija | |
2žlici limetinega soka | |
1žlička kumina | |
2žlici olivnega olja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Mešalnik |
Prehranske vrednosti
85
Kalorije
7 g
Ogljikovi hidrati
5 g
Maščobe
2 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Olupite česen, čičerko temeljito sperite pod hladno vodo.
Označi kot dokončano
2.
Zmešajte humus
Vse sestavine zmešajte na visoki hitrosti, dokler ne nastane kremast humus. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.