Zapečeni njoki
Pečeni njoki so pravi rešitelj, ko se vam po službi ne ljubi kuhati, a vseeno potrebujete toplo večerjo. Vse sestavine dajte v pekač, pecite do zlatorjave barve in uživajte – tako preprost je ta recept. Uporabite lahko v trgovini kupljene ali domače njoke. Za paradižnikovo omako priporočamo naš recept! Da, to je omaka za pico, vendar je odlična tudi za testenine. Dober tek!
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g njokov | |
1porcija paradižnikove omake ali paradižnikovega pireja | |
100 g slanine | |
1 čebula | |
1 strok česna | |
1/2šopka sveže bazilike | |
100 g sira gouda ali ementalec |
Pripomočki
Posoda za peko |
Prehranske vrednosti
717
Kalorije
77 g
Ogljikovi hidrati
29 g
Maščobe
31 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Olupite in drobno sesekljajte čebulo. Slanino narežite na približno 0,5 cm tanke trakove. Baziliko umijte, posušite, ter ga na drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Ocvrite slanino
V ponvi na srednji temperaturi približno 20 minut pražite slanino, ne da bi dodali maščobo. Po 10 minutah dodajte čebulo in slanino. Po pretečenem času dodajte paradižnikovo omako in vse skupaj dobro premešajte. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.
Priprava pečice
Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.
Pečemo njoke
Zmešajte njoke in omako, mešanico položite v pekač in potresite z naribanim sirom. Pecite približno 30 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.