Pečen sir feta

Pečen feta sir je hiter in enostaven za pripravo, poleg tega pa bo očaral vaše goste. Primeren je kot predjed, pa tudi kot lahek obrok, na primer ob filmu. Samo dajte feta sir v pečico s česnom, paradižnikom, čebulo in drugo zelenjavo po vaši izbiri. Postrezite ga vročega, tako da ga preprosto položite na mizo z oljčnim oljem, soljo, poprom in nekaj zelišči. Naj vsak vzame, kolikor želi in kdaj želi. Z vilicami ali z namakanjem kruha. Tako ima najboljši okus.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g sira feta
150g češnjevega paradižnika
1 rdeča čebula
1 rumena paprika
2 stroka česna
1šopek žajblja
2žlici posušenega origana
3žlice olivnega olja
sol in poper za začimbe
Pripomočki
Posoda za peko

Prehranske vrednosti

250 Kalorije
6 g Ogljikovi hidrati
20 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Odcedite feto. Paradižnike in papriko operite. Papriki odstranite semena in jo narežite na tanke kolobarje. Očistite čebulo in česen ter ju narežite na tanke rezine.
Označi kot dokončano
2.

Priprava pečice

Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.

Napolnite pekač

Na sredino pekača položite feto in okoli nje razporedite vse druge sestavine razen žajblja. Začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Pecite približno 30 minut, da se vse zmehča in skuha.
Označi kot dokončano
4.

Postrezite

Žajbelj operite in posušite. Razporedite ga na feto in vročega postrezite s kruhom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF