Panini s paradižnikom in mocarelo

Panini s paradižnikom in mocarelo so prava italijanska klasika z vsem, kar spada zraven. Preprosta, z dobrimi sestavinami in aromatična. Idealen prigrizek med obroki. Panini pa so odlični tudi kot majhen prigrizek v samopostrežnem bifeju ali kot majhna večerja. Panino (ednina) v prevodu iz italijanščine pomeni preprosto sendvič. Poleg paradižnika in mocarele lahko panini napolnite s številnimi drugimi sestavinami. Vaša ustvarjalnost nima meja!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
8rezin lahkega kruha izbira je vaša, v dobro založenih supermarketih lahko kupite tudi kruh za panini
2 velika paradižnika
150 g mocarele
8 čajnih žličk genovese pesta
60 g parmezana ali vegetarijanskega trdega sira
4stebla sveže bazilike
sol in poper po okusu
Pripomočki
1 Kontaktna rešetka neobvezno

Prehranske vrednosti

307 Kalorije
21 g Ogljikovi hidrati
17 g Maščobe
16 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Paradižnike operite in narežite na tanke rezine. Mozzarelo narežite na tanke rezine. Baziliko operite, posušite in grobo nasekljajte. Nato naribajte parmezan.
Označi kot dokončano
2.

Večplastni panini

Na vsako rezino kruha namažite tanko plast pesta. Na vrh položite mocarelo, rezine paradižnika, parmezan in baziliko. Začinite s soljo in poprom ter na sendvič položite drugo rezino.
Označi kot dokončano
3.

Praženje paninijev

Panini ocvrite na kontaktnem žaru ali v ponvi z malo olja ali v pečici, dokler se sir ne stopi in lepo hrustljavo zapeče.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF