Poširano jajce – kako to storiti

Jajce je verjetno kralj klasičnih jajčnih jedi. Ste že mojster umešanih jajc, jajc za zajtrk in kuhanih jajc? Tukaj boste našli navodila, kako v kratkem času osvojiti poširano jajce. Trik je v tem, da uporabite res sveža jajca in vodi dodate malo belega kisa. To spodbuja koagulacijo jajčnega beljaka, zato ga je lažje skuhati. Poskusite in si za naslednji zajtrk pripravite jajca. V kombinaciji z okusnimi jajci benedikt ali avokadom in sladkimi krompirjevimi vaflji bodo te majhne jedi res navdušile, obljubljamo! Nasvet: Če želite biti prepričani, lahko surovo razbito jajce zavijete v folijo za živila, jo na vrhu zavežete in nato skuhate v vodi.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 jajce
1 žlica vinskega kisa

Prehranske vrednosti

66 Kalorije
1 g Ogljikovi hidrati
1 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Segrejte vodo

V plitvo posodo nalijemo vodo in jo zavremo, nato pa zmanjšamo temperaturo, da voda zavre. Optimalna temperatura za kuhanje jajc je 70 do 80 °C. Dodajte kis.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite jajce

Jajce razbijte v majhno skodelico ali skledo.
Označi kot dokončano
3.

Jajce poširajte

Z leseno žlico ali metlico naredite v loncu vrtinec. Previdno dodajte jajce na sredino vrtinca in prenehajte stepati. Nato kuhajte približno 4 minute in jajce previdno odcedite iz vode.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF
OZNAKE