Cheesecake brez peke
Cheesecake brez peke – ne le, da se stopi na jeziku, ampak ga je tudi enostavno speči. No, pravzaprav se ga ne peče. Kot pove že samo ime, ta cheesecake se ne peče! Nasprotno, hraniti ga je treba v hladilniku. Vendar se hrustljavi piškotni podlagi in kremnemu sirovemu nadevu zaradi želatine ni mogoče upreti. Sladica, ki bo navdušila vaše goste. Preizkusite naš hiter in enostaven recept!
Sestavine
Izberite število obrokov
| 50 g maslenih piškotov | |
| 80 g masla | |
| 200 g sladkorja | |
| 3listi želatine | |
| 1 pomaranča | |
| 1 limona | |
| 1 limeta | |
| 300 g kremnega sira | |
| 100 g kisle smetane |
Pripomočki
| GrandPrix | |
| ali mešalnik |
Prehranske vrednosti
265
Kalorije
32 g
Ogljikovi hidrati
12 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Testo
Maslo pustite segreti na sobno temperaturo. Piškote zdrobite na drobno maso in jih zmešajte z 20 g sladkorja in maslom, da nastane gladka zmes (ta korak lahko opravite s hitrostjo 2 v aparatu GrandPrix ali z mešalnikom).
Označi kot dokončano
2.
Oblikujte korupus
Dno pekača obložiite s papirjem za peko ali folijo za živila in vanj enakomerno in trdno potisnemo zmes piškotov.
Označi kot dokončano
3.
Namočite želatino
Želatino dajte v hladno vodo in jo pustite namakati približno 10 minut.
Označi kot dokončano
4.
Dodajte agrume
Iztisnite sok limete, pomaranče in limone. Iztisnite želatino in vse skupaj s sladkorjem segrevajte v posodi (ali GrandPrix pri hitrosti 2), dokler se želatina ne stopi.
Označi kot dokončano
5.
Dokončajte nadev
Dodajte kremni sir in kislo smetano ter dobro premešajte (v aparatu GrandPrix mešajte z metuljastim nastavkom 2 minuti pri hitrosti 3).
Označi kot dokončano
6.
Dokončajte cheesecake
Maso enoakomerno razmažite po korpusu in pustite vsaj 3 ure hladiti v hladilniku. Postrezite s svežim jagodičevjem.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Vrednosti se lahko razlikujejo.