Solata z jabolki in kolerabo
Solata iz kolerabe in jabolk je odlična alternativa klasični zeleni solati. Jabolko temu receptu doda svežino in se odlično ujema z orehi, rukolo in rdečo čebulo. Preizkusite to nenavadno kombinacijo in se pustite presenetiti!
Sestavine
Izberite število obrokov
1 koleraba cca 300 g | |
1 jabolko cca 150 g | |
10 g orehov | |
1/2 rdeče čebule | |
50 g rukole |
Za preliv
2žlici belega vinskega kisa | |
2žlici oljčnega olja | |
2žlički agavinega sirupa | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Prehranske vrednosti
287
Kalorije
24 g
Ogljikovi hidrati
18 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za solato
Kolerabo olupite, razrežite na četrtine in na tanko narežite s strgalom. Zmešajte s soljo in pustite stati 10 minut.
Označi kot dokončano
2.
Priprava preliva
Zmešajte vse sestavine. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.
Priprava sestavin
Orehe grobo sesekljajte. Jabolko operite, odstranite sredico, razrežite na četrtine in naribajte na tanke rezine. Rukolo operite in posušite. Olupite čebulo in jo narežite na drobne koščke.
Označi kot dokončano
4.
Priprava solate
Vse skupaj zmešajte, začinite in pustite stati v hladilniku vsaj 30 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so približne, v resnici se lahko razlikujejo.