Piščančji medaljoni iz cvrtnika na vroč zrak
Piščančji medaljoni iz friteze na vroč zrak: bolj zdrava hitra hrana Priprava v fritezi na vroč zrak prihrani veliko maščobe, v hrustljavih koščkih pa lahko uživate brez obžalovanja. Naše nežne piščančje fileje obložite s koruznimi kosmiči. Ker je neprimerljivo hrustljav in nam daje občutek, kot da bi jedli v znani piščančji restavraciji. Je vaš friteza že pripravljena?
Sestavine
Izberite število obrokov
| 500 g fileja piščančjih prsi | |
| 150 g koruznih kosmičev nesladkanih | |
| 2 jajci | |
| 80 g moke | |
| 2čajni žlički mlete paprike | |
| 2čajni žlički česna v prahu | |
| sol in poper po okusu | 
Pripomočki
| kladivo za meso neobvezno | |
| Zračni cvrtnik | 
Prehranske vrednosti
					619
											Kalorije
									
							
					60 g
											Ogljikovi hidrati
									
							
					11 g
											Maščobe
									
							
					67 g
											Beljakovine
									
					Postopek
			
				1.			
				
					
			
					Priprava
Piščančje prsi sperite v hladni vodi in jih narežite na kose. V drugi posodi razbijemo dve jajci in ju stepemo. Na drugem krožniku moko začinite s česnom, mleto papriko ter soljo in poprom. S kuhinjskim valjarjem rahlo potolcite koruzne kosmiče v vrečki za zamrzovanje in jih položite na tretji krožnik.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Piščanca prepražite
Koščke piščanca najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in nazadnje v koruznih kosmičih.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Ocvrite piščančje medaljone
Fritezo nastavite na 200 °C in 12 minut. Če je treba, ocvrite večkrat, da se koščki ne bi nakopičili drug na drugega.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				Opombe
				Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.