Veganska omleta
Veganska omleta. To ni mogoče! O, da! S čičerikino moko in pravimi začimbami dobite klasično omleto brez živalskih proizvodov. Resnična sprememba pravil igre: kala namak. Ta začimba, znana tudi kot črna sol, jedem doda klasičen okus kuhanih jajc. Omleto spečemo v vročem cvrtniku (lahko pa jo pripravimo tudi v ponvi) in jo obložimo s solato, paradižnikom, avokadom ali drugimi sestavinami po želji. Se vam že cedijo sline, kajne? Potem si oglejte recept in ga pripravite!
Sestavine
Izberite število obrokov
60 g čičerikine moke | |
120 ml vode | |
1 čajna žlička pecilnega praška | |
1/2čajne žličke kurkume | |
1/2čajne žličke kala namak | |
1 spomladanska čebula | |
1žlica rastlinskega olja | |
sol in poper po okusu |
Za nadev
1/2 avokada | |
1pest solate | |
1/4šopka peteršilja | |
2 papriki pimientos | |
4 koktajl paradižniki | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
576
Kalorije
54 g
Ogljikovi hidrati
30 g
Maščobe
16 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za omleto
Spomladansko čebulo operite, osušite in drobno nasekljajte. Vse sestavine za omleto zmešajte v testo. V ponvi cvrtnika na rastlinskem olju, segretem na 190 °C, jih na vsaki strani cvremo 5 minut.
Označi kot dokončano
2.
Za prilogo
Avokado pretlačite, olupite in narežite na tanke trakove. Paradižnike in pimiente operite in narežite na tanke rezine. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Operite in posušite solato.
Označi kot dokončano
3.
Nadev omlete
Omleto okrasite s sestavinami po okusu ter jo začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.