Velikonočni vaflji

Velikonočni vaflji: Tako si predstavljamo velikonočni zajtrk. Osnova je pošten vafelj iz sladkega krompirja. Ponudite s poširanim jajcem, zavitim v gnezdo svežega avokada. Poigrajte se z aranžiranjem, dodajte nekaj drobnjaka za okras in dobili boste res poseben velikonočni zajtrk ali celo velikonočno pozno kosilo. Nasvet: Na fotografiji si oglejte velikost enega obroka.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
6 porcij sladkih krompirjevih vafljev
2 poširani jajci
1 avokado
1/2šopka drobnjaka
1žlička limoninega soka
Sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

1.671 Kalorije
193 g Ogljikovi hidrati
62 g Maščobe
51 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite avokado

Avokado razpolovite, odstranite koščico in olupite. Položite ga na desko za rezanje in ga prečno narežite na tanke rezine. Z rokami postopoma oblikujte avokado v gnezdo, kot na naši sliki.
Označi kot dokončano
2.

Aranžirajte

Drobnjak operite, osušite in drobno sesekljajte. Na krožnik v obliki trikotnika položite vaflje, na sredino položite avokadovo gnezdo in vanj položite jajce. Okrasite z drobnjakom, soljo in poprom. Avokado pokapajte z limoninim sokom. Jajce razbijte tik pred jedjo.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približni in temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF