Veganska omleta

Veganska omleta. To ni mogoče! O, da! S čičerikino moko in pravimi začimbami dobite klasično omleto brez živalskih proizvodov. Resnična sprememba pravil igre: kala namak. Ta začimba, znana tudi kot črna sol, jedem doda klasičen okus kuhanih jajc. Omleto spečemo v vročem cvrtniku (lahko pa jo pripravimo tudi v ponvi) in jo obložimo s solato, paradižnikom, avokadom ali drugimi sestavinami po želji. Se vam že cedijo sline, kajne? Potem si oglejte recept in ga pripravite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
60 g čičerikine moke
120 ml vode
1 čajna žlička pecilnega praška
1/2čajne žličke kurkume
1/2čajne žličke kala namak
1 spomladanska čebula
1žlica rastlinskega olja
sol in poper po okusu
Za nadev
1/2 avokada
1pest solate
1/4šopka peteršilja
2 papriki pimientos
4 koktajl paradižniki
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

576 Kalorije
54 g Ogljikovi hidrati
30 g Maščobe
16 g Beljakovine

Postopek

1.

Za omleto

Spomladansko čebulo operite, osušite in drobno nasekljajte. Vse sestavine za omleto zmešajte v testo. V ponvi cvrtnika na rastlinskem olju, segretem na 190 °C, jih na vsaki strani cvremo 5 minut.
Označi kot dokončano
2.

Za prilogo

Avokado pretlačite, olupite in narežite na tanke trakove. Paradižnike in pimiente operite in narežite na tanke rezine. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Operite in posušite solato.
Označi kot dokončano
3.

Nadev omlete

Omleto okrasite s sestavinami po okusu ter jo začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF
OZNAKE