Vaflji iz sladkega krompirja

Zvezda današnje revije so sladki krompirjevi vaflji. Zaradi oranžne barve, močnega okusa in hitre priprave so popolna kombinacija vizualne elegance in kulinarične edinstvenosti. Vaflje lahko obogatite tudi s parmezanom, čilijem in muškatnim oreščkom, kar je prav poseben dodatek, ki uravnoteži sladek okus sladkega krompirja. Preizkusite in se prepričajte sami!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 sladkega krompirja 200 g
2 jajci
4žlice moke
30 g parmezana
1/2 rdeče paprike sveže ali čilijevih kosmičev
1žlica rastlinskega olja
1ščepec muškatnega oreščka
sol in poper po okusu
Pripomočki
1 naprava za izdelavo vafljev
1 Kuhinjski strgalnik

Prehranske vrednosti

469 Kalorije
64 g Ogljikovi hidrati
15 g Maščobe
15 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Sladki krompir olupite in ga na drobno nastrgajte. Naribajte parmezan. Čilijem odstranite semena in jih tudi na drobno sesekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Zmešajte testo

Zmešajte vse sestavine za testo. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.

Peka vafljev

Segrejte napravo za vaflje in jo premažite z malo olja. Testo enakomerno razporedite in vaflje pecite približno 7 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Postopek ponovite s preostalim testom.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF