Vaflji iz sladkega krompirja
Zvezda današnje revije so sladki krompirjevi vaflji. Zaradi oranžne barve, močnega okusa in hitre priprave so popolna kombinacija vizualne elegance in kulinarične edinstvenosti. Vaflje lahko obogatite tudi s parmezanom, čilijem in muškatnim oreščkom, kar je prav poseben dodatek, ki uravnoteži sladek okus sladkega krompirja. Preizkusite in se prepričajte sami!
Brez ocene
Sestavine
Izberite število obrokov
2 sladkega krompirja 200 g | |
2 jajci | |
4žlice moke | |
30 g parmezana | |
1/2 rdeče paprike sveže ali čilijevih kosmičev | |
1žlica rastlinskega olja | |
1ščepec muškatnega oreščka | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
1 naprava za izdelavo vafljev | |
1 Kuhinjski strgalnik |
Prehranske vrednosti
469
Kalorije
64 g
Ogljikovi hidrati
15 g
Maščobe
15 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Sladki krompir olupite in ga na drobno nastrgajte. Naribajte parmezan. Čilijem odstranite semena in jih tudi na drobno sesekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Zmešajte testo
Zmešajte vse sestavine za testo. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.
Peka vafljev
Segrejte napravo za vaflje in jo premažite z malo olja. Testo enakomerno razporedite in vaflje pecite približno 7 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Postopek ponovite s preostalim testom.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
Dodaj odgovor
Za objavo komentarja se morate prijaviti.