Toast z redkvico

Danes bomo pobožali najmanjše jezičke. Toast z redkvicami je primeren tako za zajtrk kot tudi kadar koli čez dan. Ta sendvič ima vse, kar si želite. Z oljčnim oljem, koščki bivolje mocarele ter narezanimi redkvicami, kumarami in korenčkom se poigrava z najbolj svežimi okusi. Mi pravimo: ne oklevajte, poskusite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2rezini toasta ali kruha
1bivolja mocarela ali burrata
2 redkvice
1 korenček
1/4 kumare
1 spomladanska čebula
1/4šopka bazilike
1 limona
2žlici olivnega olja
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

375 Kalorije
16 g Ogljikovi hidrati
27 g Maščobe
15 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Operite kumare, spomladansko čebulo in redkev. Olupite korenje. Vse narežite na zelo drobne rezine ali naribajte. Naribajte lupino limone in iz nje iztisnite sok. Odcedite buffalo mozzarello. Baziliko operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.

Mariniranje

Zmešajte 1 žlico olivnega olja, limonin sok in lupinico, redkev, kumare, korenček, sol in poper. Postavite ga na stran.
Označi kot dokončano
3.

Opečite toaste

Rezine toasta premažite s preostalim oljčnim oljem in jih v ponvi ali na kontaktnem žaru popečite do zlato rjave barve.
Označi kot dokončano
4.

Toast z redkvico

Toaste premažite s polovico zelenjavne omake. Po vrhu razporedite rezine mocarele, jih premažite s preostalim prelivom, potresite z baziliko, soljo in poprom.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF