Jagodni sladoled
Večni sladoled iz aparata za pripravo sladoleda
Jagodni sladoled je eden od najbolj klasičnih sladoledov. In to je dobro! Ker: obožujemo jagode v vseh oblikah in načinih priprave. Ker jih lahko uživamo predvsem spomladi in poleti, je logično, da jih lahko uporabimo za pripravo osvežilnega sladoleda. To je zelo preprosto! Očistite jagode, jih zmešajte z drugimi sestavinami in jih dajte v aparat za sladoled. Za vse ostalo bomo poskrbeli mi! Se vam začnejo cediti sline? Nato preizkusite naš recept ali preberite še več zanimivih dejstev in nasvetov o pripravi lastnega sladoleda.
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g jagod | |
80 g sladkorja | |
200 ml smetane |
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda |
Prehranske vrednosti
244
Kalorije
29 g
Ogljikovi hidrati
13 g
Maščobe
2 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Jagode operite in jim odstranite peclje. Zmešajte jih s sladkorjem. Smetano stepite do trdega in vse sestavine zmešajte skupaj.
Označi kot dokončano
2.
Jagodni sladoled v nekaj minutah
Maso za sladoled dajte v aparat za sladoled in jo mešajte približno 30 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.