Grška solata

Grška solata s kremnim sirom feta, olivami in čebulo. Ta kombinacija je prava klasika med solatami. Ne smete je podcenjevati! Zato smo za vas pripravili ta hiter in enostaven recept s prav tako enostavnim prelivom. Pakirajte ga za v službo, prigriznite ga samo zato, da ga boste jedli, ali pa ga uporabite kot predjed ali prilogo pri večerji z grško tematiko. Takoj vemo, katera pesem bo predvajana prva. Vse, kar lahko dodamo, je: grško vino…

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 glava solate Lollo Bianco ali druge listnate solate
200 g koktajl paradižnika
200 g črnih oliv brez koščic
1 rdeča čebula
200 g sira feta
1/2 kumare
1 limona
2žlici olivnega olja
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

389 Kalorije
7 g Ogljikovi hidrati
35 g Maščobe
11 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Paradižnik, kumare in solato operite. Olupite čebulo in osušite olive. Solato narežite na koščke. Kumarico prerežite po dolžini na pol in nato na tanke rezine. Paradižnike prerežite na polovico. Čebulo razpolovite in jo narežite na tanke trakove.
Označi kot dokončano
2.

Nadev

Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. Vse skupaj zmešajte z limoninim sokom, oljčnim oljem, soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.

Razporedite solato

Vse sestavine dajte v skledo za solato. Prelijte preliv in ga dobro okusite.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF