Grška solata
Grška solata s kremnim sirom feta, olivami in čebulo. Ta kombinacija je prava klasika med solatami. Ne smete je podcenjevati! Zato smo za vas pripravili ta hiter in enostaven recept s prav tako enostavnim prelivom. Pakirajte ga za v službo, prigriznite ga samo zato, da ga boste jedli, ali pa ga uporabite kot predjed ali prilogo pri večerji z grško tematiko. Takoj vemo, katera pesem bo predvajana prva. Vse, kar lahko dodamo, je: grško vino…
Sestavine
Izberite število obrokov
1 glava solate Lollo Bianco ali druge listnate solate | |
200 g koktajl paradižnika | |
200 g črnih oliv brez koščic | |
1 rdeča čebula | |
200 g sira feta | |
1/2 kumare | |
1 limona | |
2žlici olivnega olja | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
389
Kalorije
7 g
Ogljikovi hidrati
35 g
Maščobe
11 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Paradižnik, kumare in solato operite. Olupite čebulo in osušite olive. Solato narežite na koščke. Kumarico prerežite po dolžini na pol in nato na tanke rezine. Paradižnike prerežite na polovico. Čebulo razpolovite in jo narežite na tanke trakove.
Označi kot dokončano
2.
Nadev
Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. Vse skupaj zmešajte z limoninim sokom, oljčnim oljem, soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.
Razporedite solato
Vse sestavine dajte v skledo za solato. Prelijte preliv in ga dobro okusite.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.