Gobov namaz
Gobov namaz je okusna alternativa siru, narezkom in podobno. Zahvaljujoč gobam in šampinjonom je neverjetno aromatičen in okusen ne le na kruhu. Ta krema lahko zasije kot nadev za listnato testo. Ali so dipi in namazi “naredi sam” ravno vaša zadeva? Potem vsekakor poskusite naš grahov dip in guacamole!
Sestavine
Izberite število obrokov
20 g sušenih gob | |
150 g šampinjonov | |
50 g masla | |
1 rdeča čebula | |
1 strok česna | |
1 PL balzamičnega kis | |
1 PL zelenjavne juhe | |
sol in poper (po okusu) |
Pripomočki
Mešalnik |
Prehranske vrednosti
143
Kalorije
6 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Gobe dajte v vodo za 60 minut, da so le pokrite.
Označi kot dokončano
2.
Sestavine drobno sesekljajte
Gobe očistite in drobno nasekljajte. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
Označi kot dokončano
3.
Surovine prekuhajte
V ponev dodamo gobe, vključno z vodo, balzamičnim kisom in pusto zelenjavno juho, ter med nenehnim mešanjem zavremo. Nato temperaturo zmanjšamo na minimum in kuhamo toliko časa, da tekočina zavre in nastane kremasta zmes.
Označi kot dokončano
4.
Mešanico zavrite
Smetano in preostanek masla zmešajte v mešalniku, da dobite gladek namaz. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.