Domači zelenjavni čips
Domači zelenjavni čips? V sušilnem stroju je postopek enostaven in nežen. Počasno sušenje zelenjavnih rezin ohrani veliko hranilnih snovi, zato dobite prigrizek z veliko dragocenimi sestavinami. Ne glede na to, ali gre za filmski večer, prigrizek za otroke ali za vas, ko potrebujete okrepitev v pisarni, s tem receptom ne boste nikoli več želeli kupiti navadnega čipsa! Mimogrede, z enim od naših veganskih omak, kot sta jogurtova ali česnova omaka, lahko ustvarite popoln veganski prigrizek.
Sestavine
Izberite število obrokov
1 rdeča pesa | |
1 sladki krompir | |
2 korenčka | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Sušilnik |
Prehranske vrednosti
280
Kalorije
56 g
Ogljikovi hidrati
1 g
Maščobe
6 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Zelenjavo olupite in narežite na enakomerne tanke rezine. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
2.
Sušenje zelenjavnega čipsa:
Rezine zelenjave razporedite na rešetke dehidratorja in jih sušite 10 ur pri temperaturi do 60 °C.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.