Domače riževo mleko

Riževo mleko je odlična alternativa kravjemu mleku. Je rahlo sladkega okusa in se prilega vsemu. Z našim receptom se izognete aditivom, ki so običajno v riževem mleku, kupljenem v trgovini. Mleko je odlično za vegansko peko in kuhanje, pripravo toplih napitkov, pripravo gobjih juh ali vročih kaš in še veliko več.

Riž je lahko prebavljivo žito, zato je ta veganska alternativa mleka odlična izbira za ljudi, ki imajo težave s prebavo. Poleg tega riž ne vsebuje glutena in ni alergen, zato je riževo mleko primerno za skoraj vsako dieto. Ta recept lahko pripravite z rjavim ali belim rižem. Še ena prednost: malo vanilije ali cimeta riževemu mleku doda pridih pikantnosti. Poskusite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
100 g riža
1ščepec morske soli
1žlica sladila po izbiri, po želji
Pripomočki
Aparat za pripravo mleka

Prehranske vrednosti

125 Kalorije
25 g Ogljikovi hidrati
0 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite riž

Riž operite in ga skuhajte v skladu z navodili na embalaži.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite aparat za pripravo mleka

Rezervoar za vodo napolnite s filtrirano vodo. Vse sestavine dajte v skledo za mešanje.
Označi kot dokončano
3.

Nastavitev aparata za pripravo mleka

Pritisnite tipko za zagon, s tipko za izbiro izberite ustrezen program. Večkrat pritisnite tipko za zmogljivost, dokler ne dosežete prostornine 600 ml. Pritisnite tipko start. Po 17 minutah ali ko se oglasi zvočni signal, je mleko pripravljeno. Mleko lahko takoj spijete. Preostanek prelijte v steklenico s tesno prilegajočim se pokrovčkom in shranite v hladilniku.
Označi kot dokončano

Opombe

En odmerek ustreza približno 200 ml konopljinega mleka. Iz recepta lahko pripravite 3 porcije.
Ko je mleko pripravljeno, lahko posodo odstranite za ročaj (pazite, ker je vroča!). Naprava se bo nato samodejno zagnala.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
Riž skuhajte vnaprej, ga pakirajte v 100 g porcije v majhne plastične vrečke, varne za živila, in ga shranite v zamrzovalnik za kasnejšo pripravo riževega mleka. Ko riž potrebujete, ga preprosto odmrznite.
 Shrani kot PDF