Dip iz čemaža
Dip iz medvedjega česna je ena naših najljubših spomladanskih jedi. Sezona medvedjega česna traja približno od konca marca do začetka maja in je zelo aromatičen. Še toliko bolj pomembno je, da to poslastico uporabimo v izjemno preprostem in hitrem dipu. Pripravite ga z nizko vsebnostjo maščob iz skute in z malo kremnega sira. Lahko uporabite tudi jogurt, kislo smetano ali mascarpone.
Sestavine
Izberite število obrokov
1šopek medvedjega česna | |
300 g nemastne skute | |
100 g svežega sira | |
1 ekološka limona | |
1žlica olivnega olja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Mešalnik |
Prehranske vrednosti
101
Kalorije
3 g
Ogljikovi hidrati
7 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Medvedji česen operite, osušite in grobo sesekljajte. Limono operite v vroči vodi, naribajte lupino in iztisnite sok.
Označi kot dokončano
2.
Zmešajte omako
Vse sestavine dajte v kuhinjski robot ali mešalnik in jih na najvišji stopnji mešajte približno 1 minuto, da nastane kremasta polivka. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.