Kmečka enolončnica
Kmečka enolončnica: okusna enolončnica z mletim mesom, krompirjem, papriko in paradižnikom. Kuhan je na hitro, priprava je zelo preprosta in lahko ga uživamo samostojno, vendar ga pripravljam s prilogo. Kmečka enolončnica je zelo vsestranska in zdrži do 3 dni. Idealno, če ne želite kuhati vsak dan. Najraje uporabljamo dimljeno mleto papriko in čili. To bo dalo dodaten čar, okus pa bo še bolj pikanten. K njej radi postrežemo obilen kruh, na primer naš krompirjev kruh s slanino.
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g mletega govejega mesa | |
800 g krompirja | |
1 rdeča paprika | |
1 rumena paprika | |
3 paradižniki | |
1 čebula | |
2 stroka česna | |
2žlici paradižnikovega pireja | |
1/2šopka peteršilja | |
1čajna žlička sladke mlete paprike | |
1čajna žlička dimljene paprike v prahu | |
1čajna žlička čilija v prahu | |
500 ml zelenjavne zaloge | |
1žlica rastlinskega olja | |
2čajni žlički posušenega timijana | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Velik lonec ali posoda za peko |
Prehranske vrednosti
368
Kalorije
30 g
Ogljikovi hidrati
17 g
Maščobe
20 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. Očistite krompir, papriko in paradižnik ter vse skupaj narežite na kocke. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Prepražite sestavine
V pekaču segrejte rastlinsko olje. Dodajte mleto meso in pražite, dokler ne razpade. Začinite s čilijem in mleto papriko. Dodajte čebulo, česen in poper ter pražite še 5 minut. Postrezite z zelenjavno juho.
Označi kot dokončano
3.
Priprava kmečkega golaža
Dodajte paradižnik, paradižnikov pire, krompir, timijan in peteršilj ter kuhajte 20 minut, dokler krompir ni kuhan. Začinite s soljo, poprom in po potrebi z dodatkom čilija in mlete paprike.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
Vegani lahko mleto meso nadomestijo s priljubljenim nadomestkom mesa.