Dip iz čemaža

Dip iz medvedjega česna je ena naših najljubših spomladanskih jedi. Sezona medvedjega česna traja približno od konca marca do začetka maja in je zelo aromatičen. Še toliko bolj pomembno je, da to poslastico uporabimo v izjemno preprostem in hitrem dipu. Pripravite ga z nizko vsebnostjo maščob iz skute in z malo kremnega sira. Lahko uporabite tudi jogurt, kislo smetano ali mascarpone.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1šopek medvedjega česna
300 g nemastne skute
100 g svežega sira
1 ekološka limona
1žlica olivnega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Mešalnik

Prehranske vrednosti

101 Kalorije
3 g Ogljikovi hidrati
7 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Medvedji česen operite, osušite in grobo sesekljajte. Limono operite v vroči vodi, naribajte lupino in iztisnite sok.
Označi kot dokončano
2.

Zmešajte omako

Vse sestavine dajte v kuhinjski robot ali mešalnik in jih na najvišji stopnji mešajte približno 1 minuto, da nastane kremasta polivka. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF