Domači zelenjavni čips
Domači zelenjavni čips? V sušilnem stroju je postopek enostaven in nežen. Počasno sušenje zelenjavnih rezin ohrani veliko hranilnih snovi, zato dobite prigrizek z veliko dragocenimi sestavinami. Ne glede na to, ali gre za filmski večer, prigrizek za otroke ali za vas, ko potrebujete okrepitev v pisarni, s tem receptom ne boste nikoli več želeli kupiti navadnega čipsa! Mimogrede, z enim od naših veganskih omak, kot sta jogurtova ali česnova omaka, lahko ustvarite popoln veganski prigrizek.
Sestavine
Izberite število obrokov
| 1 rdeča pesa | |
| 1 sladki krompir | |
| 2 korenčka | |
| sol in poper po okusu | 
Pripomočki
| Sušilnik | 
Prehranske vrednosti
					280
											Kalorije
									
							
					56 g
											Ogljikovi hidrati
									
							
					1 g
											Maščobe
									
							
					6 g
											Beljakovine
									
					Postopek
			
				1.			
				
					
			
					Priprava
Zelenjavo olupite in narežite na enakomerne tanke rezine. Začinite s soljo in poprom. 
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Sušenje zelenjavnega čipsa:
Rezine zelenjave razporedite na rešetke dehidratorja in jih sušite 10 ur pri temperaturi do 60 °C.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				Opombe
				Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.