Domači zelenjavni čips

Domači zelenjavni čips? V sušilnem stroju je postopek enostaven in nežen. Počasno sušenje zelenjavnih rezin ohrani veliko hranilnih snovi, zato dobite prigrizek z veliko dragocenimi sestavinami. Ne glede na to, ali gre za filmski večer, prigrizek za otroke ali za vas, ko potrebujete okrepitev v pisarni, s tem receptom ne boste nikoli več želeli kupiti navadnega čipsa! Mimogrede, z enim od naših veganskih omak, kot sta jogurtova ali česnova omaka, lahko ustvarite popoln veganski prigrizek.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 rdeča pesa
1 sladki krompir
2 korenčka
sol in poper po okusu
Pripomočki
Sušilnik

Prehranske vrednosti

280 Kalorije
56 g Ogljikovi hidrati
1 g Maščobe
6 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Zelenjavo olupite in narežite na enakomerne tanke rezine. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
2.

Sušenje zelenjavnega čipsa:

Rezine zelenjave razporedite na rešetke dehidratorja in jih sušite 10 ur pri temperaturi do 60 °C.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF