Žemlje iz ovsenih kosmičev
Ovsene žemlje niso le zdravi, ampak tudi zasitijo. Narejeni so le iz nekaj sestavin in ne vsebujejo kvasa ali pšenične moke! Preizkusite to novo, vegansko in ustvarjalno alternativo običajnim žemljam med naslednjim kosilom z družino in prijatelji ob koncu tedna. Ovsene žemlje pecite v cvrtniku na vroč zrak. Če ga nimate, jih lahko spečete tudi v pečici.
Sestavine
Izberite število obrokov
100 g ovsenih kosmičev | |
130 g veganskega sira skyr ali veganske skute | |
1žlica mletih lanenih semen | |
3žlice vode | |
1čajna žlička pecilnega praška | |
1/4čajne žličke sode bikarbone | |
1/2čajne žličke soli |
Pripomočki
Toplozračna friteza |
Prehranske vrednosti
166
Kalorije
22 g
Ogljikovi hidrati
4 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite jajčni nadomestek
Zmešajte lanena semena in vodo. Hladite 5 minut.
Označi kot dokončano
2.
Priprava testa
Vse sestavine zmešajte skupaj in z mokrimi rokami oblikujte 3 enako velike zvitke.
Označi kot dokončano
3.
Peka ovsenih žemljic
Pladenj za peko na vročem zraku obložite s papirjem za peko in ga postavite na rešetko v pekač. Na vrh položite žemljice in jih 15 minut pecite pri 180 °C.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.