Mandljevo mleko
Mandljevo mleko je naravno in okusno ter ga lahko pripravite kar doma. Z mlekom, ki je odlične, gladke konsistence, ni odpadkov. Poleg tega se nič ne nabira in se ne tvorijo plasti. Velika prednost priprave lastnega zeliščnega napitka: natančno veste, kaj je v njem, in ga lahko prilagodite svojemu okusu. Kaj pravite na primer na nežno cimetovo noto? Odlično se ujema z mandlji. Poskusite!
Sestavine
Izberite število obrokov
100 g mandljev brez lupine | |
1ščepec morske soli |
Pripomočki
Proizvajalec rastlinskega mleka (Marcia) |
Prehranske vrednosti
106
Kalorije
1 g
Ogljikovi hidrati
9 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite mandlje
Mandlje namočite v vodo za vsaj štiri ure, najbolje čez noč. Odlijte vodo.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite aparat za pripravo rastlinskega mleka
rezervoar za vodo napolnite s filtrirano vodo. Vse sestavine dajte v skledo za mešanje.
Označi kot dokončano
3.
Nastavitev aparata za pripravo rastlinskega mleka
Pritisnite tipko za zagon, s tipkom za izbiro izberite ustrezen program. Večkrat pritisnite tipko za zmogljivost, dokler ne dosežete prostornine 1200 ml. Pritisnite tipko Start. Po 23 minutah ali ko se oglasi zvočni signal, je mleko pripravljeno. Zaužijte takoj ali shranite v nepredušno zaprti posodi v hladilniku.
Označi kot dokončano
Opombe
Ena porcija ustreza približno 200 ml mandljevega mleka. Iz recepta lahko pripravite 6 porcij.
Po koncu delovanja aparata za pripravo rastlinskega mleka lahko odstranite posodo z ročajem (pazite, ker je vroča!). Naprava se bo nato samodejno očistila.
Mandljevo mleko je odlično v müslijih, kavi in seveda je odličnega okusa samo po sebi!
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.