Ajdovo mleko

To ajdovo mleko s cimetom je slastno kremasto ter ponuja nežno toplino in sladkost. Najprej vsaj 8 ur ali čez noč namočite surova ajdova zrna v vodi z malo jabolčnega kisa ali limoninega soka. Namakanje ajde v majhni količini kisline olajša njeno prebavo, saj telo tako bolje absorbira vitamine in minerale iz teh majhnih zrn v obliki srca. Preizkusite naš enostaven recept! Z našim aparatom za rastlinsko mleko svoje rastlinske napitke dvignite na višjo raven!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
40 g ajde brez kože
1/2čajne žličke jabolčnega kisa ali limoninega soka
1ščepec morske soli
1ščepec cimeta
Pripomočki
Aparat za pripravo rastlinskega mleka (Marcia)

Prehranske vrednosti

46 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
0 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite ajdo

Ajdo namočite v veliko vode z jabolčnim kisom ali limoninim sokom za vsaj 8 ur ali do 24 ur (priporočljivo), pokrijte s pokrovom ali folijo za živila. Po nekaj urah postane voda motna.
Označi kot dokončano
2.

Izperite ajdo

Ajdo večkrat sperite, dokler voda ni čista.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite aparat za pripravo mleka

Rezervoar za vodo napolnite s filtrirano vodo. Vse sestavine dajte v skledo za mešanje. Nastavitev aparata za pripravo rastlinskega mleka: pritisnite tipko za zagon, s tipko za izbiro izberite ustrezen program. Večkrat pritisnite tipko za zmogljivost, dokler ne dosežete prostornine 600 ml. Pritisnite tipko Start. Po 17 minutah ali ko se oglasi zvočni signal, je mleko pripravljeno.
Označi kot dokončano

Opombe

Ena porcija ustreza približno 200 ml mandljevega mleka. Iz recepta lahko pripravite 3 porcije.
Ajdovo mleko je odlično za pripravo müslijev in v nepredušno zaprti posodi v hladilniku zdrži do 4 dni.
Po koncu delovanja aparata za rastlinsko mleko lahko odstranite posodo za ročaj (pazite, ker je vroča!). Naprava se bo nato samodejno zagnala.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF