Žemlje iz ovsenih kosmičev

Ovsene žemlje niso le zdravi, ampak tudi zasitijo. Narejeni so le iz nekaj sestavin in ne vsebujejo kvasa ali pšenične moke! Preizkusite to novo, vegansko in ustvarjalno alternativo običajnim žemljam med naslednjim kosilom z družino in prijatelji ob koncu tedna. Ovsene žemlje pecite v cvrtniku na vroč zrak. Če ga nimate, jih lahko spečete tudi v pečici.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
100 g ovsenih kosmičev
130 g veganskega sira skyr ali veganske skute
1žlica mletih lanenih semen
3žlice vode
1čajna žlička pecilnega praška
1/4čajne žličke sode bikarbone
1/2čajne žličke soli
Pripomočki
Toplozračna friteza

Prehranske vrednosti

166 Kalorije
22 g Ogljikovi hidrati
4 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite jajčni nadomestek

Zmešajte lanena semena in vodo. Hladite 5 minut.
Označi kot dokončano
2.

Priprava testa

Vse sestavine zmešajte skupaj in z mokrimi rokami oblikujte 3 enako velike zvitke.
Označi kot dokončano
3.

Peka ovsenih žemljic

Pladenj za peko na vročem zraku obložite s papirjem za peko in ga postavite na rešetko v pekač. Na vrh položite žemljice in jih 15 minut pecite pri 180 °C.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF