Špinačna juha z gorgonzolo

Špinačna juha z gorgonzolo? Da, ne le kot omaka za njoke ali testenine, ampak tudi kot samostojna juha, ta kombinacija je preprosto neverjetna. Če imate radi precej močan okus gorgonzole, je to juha za vas. Kot osnovo skuhajte juho iz krompirja in pora ter jo obogatite z gorgonzolo in mlado špinačo. Ste postali lačni? Preizkusite naš recept!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 por
300 g krompirja
2 stroka česna
600 ml zelenjavne zaloge
150 ml smetane
200 g mlade špinače
60 g gorgonzole
40 g orehov
1žlica masla
1 organska limona
sol in poper po okusu
Pripomočki
GrandPrix neobvezno
ali palični mešalnik

Prehranske vrednosti

373 Kalorije
21 g Ogljikovi hidrati
27 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Por operite in narežite na večje kose. Krompir in česen olupite in narežite na večje kose. Orehe pražite v ponvi brez dodajanja maščobe na srednji temperaturi. Limono operite v vroči vodi, naribajte lupino in iztisnite sok. Špinačo operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.

Priprava juhe

Maslo, por, česen in krompir dajte v posodo GrandPrix in jih pri hitrosti 2 na 100 °C pražite 2 minuti. Juho lahko kuhate tudi v loncu. Dodajte jušno osnovo in smetano ter juho kuhajte 20 minut pri temperaturi 90 °C, dokler krompir ni kuhan.
Označi kot dokončano
3.

Juho pretlačite

3/4 špinače, gorgonzole, limoninega soka in lupine ter orehov dodajte v aparat GrandPrix in juho 1 minuto na hitrosti 10 rahlo pasirajte v pire. Začinite s soljo in poprom ter postrezite s preostalo špinačo.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF