Špinačna juha z gorgonzolo
Špinačna juha z gorgonzolo? Da, ne le kot omaka za njoke ali testenine, ampak tudi kot samostojna juha, ta kombinacija je preprosto neverjetna. Če imate radi precej močan okus gorgonzole, je to juha za vas. Kot osnovo skuhajte juho iz krompirja in pora ter jo obogatite z gorgonzolo in mlado špinačo. Ste postali lačni? Preizkusite naš recept!
Sestavine
Izberite število obrokov
1 por | |
300 g krompirja | |
2 stroka česna | |
600 ml zelenjavne zaloge | |
150 ml smetane | |
200 g mlade špinače | |
60 g gorgonzole | |
40 g orehov | |
1žlica masla | |
1 organska limona | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
GrandPrix neobvezno | |
ali palični mešalnik |
Prehranske vrednosti
373
Kalorije
21 g
Ogljikovi hidrati
27 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Por operite in narežite na večje kose. Krompir in česen olupite in narežite na večje kose. Orehe pražite v ponvi brez dodajanja maščobe na srednji temperaturi.
Limono operite v vroči vodi, naribajte lupino in iztisnite sok. Špinačo operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.
Priprava juhe
Maslo, por, česen in krompir dajte v posodo GrandPrix in jih pri hitrosti 2 na 100 °C pražite 2 minuti. Juho lahko kuhate tudi v loncu. Dodajte jušno osnovo in smetano ter juho kuhajte 20 minut pri temperaturi 90 °C, dokler krompir ni kuhan.
Označi kot dokončano
3.
Juho pretlačite
3/4 špinače, gorgonzole, limoninega soka in lupine ter orehov dodajte v aparat GrandPrix in juho 1 minuto na hitrosti 10 rahlo pasirajte v pire. Začinite s soljo in poprom ter postrezite s preostalo špinačo.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.