Mafini iz bučk in korenja
Toliko zelenjave v enem mafinu? O, da! Mafini iz bučk in korenja so bolj zdrava alternativa klasičnemu pecivu. Zaradi zelenjave je testo zelo sočno, jabolko pa mu daje sladek okus. V naših sladkih kreacijah obožujemo zelenjavo, zato poleg mafinov iz bučk in korenja priporočamo tudi korenčkove energijske kroglice!
Sestavine
Izberite število obrokov
1 bučka | |
2 korenčka | |
1 jabolko | |
100 g trsnega sladkorja | |
150 g moke | |
100 ml olja | |
2čajni žlički pecilnega praška | |
1 zavojček vanilijevega sladkorja | |
1/2žličke cimeta | |
1/4žličke janeža |
Pripomočki
Kuhinjski strgalnik | |
12 posodic za mafine | |
Kuhinjski robot ali ročni mešalnik |
Prehranske vrednosti
163
Kalorije
21 g
Ogljikovi hidrati
8 g
Maščoba
2 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Pečico segrejte na 180 °C, da omogočite kroženje zraka. Bučke in jabolko olupite in odstranite sredico. Olupite korenje. Vse naribajte v skledo kuhinjskega robota.
Označi kot dokončano
2.
Zamesimo testo
Postopoma dodajajte olje, moko in sladkor. Vse skupaj mešajte na najnižji ravni, dokler ne nastane gladko testo.
Označi kot dokončano
3.
Peka mafinov
Zdaj testo vlijemo v kalupe za mafine in jih postavimo v ogreto pečico. Počakajte približno 20 minut in nato lahko uživate v pečenih mafinih.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.