Grahova pomaka

Grahova pomaka je preprosta in genialna rešitev, kako v svojo kuhinjo vključiti vegansko pomako. Grahov pire je okusen kot veganski namaz, lahko pa ga uporabite tudi kot pomako za kruh, zelenjavne palčke ali krompirjeve palačinke. Poleg tega jo je zelo hitro in enostavno pripraviti. Barvita grahova pomaka je zato v veganski kuhinji resnično vsestranska. Zakaj je ne bi preizkusili že zdaj!

 

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
250 g graha
70 ml zelenjavne jušne osnove
1 organska limona
1/2šopka mete
1/2šopka peteršilja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Mešalnik

Prehranske vrednosti

121 Kalorije
15 g Ogljikovi hidrati
1 g Maščobe
9 g Beljakovine

Postopek

1.

Skuhajte grah

Grah kuhajte v vreli osoljeni vodi približno 2-4 minute. Ločeno zmešajte zelenjavno jušno osnovo in jo zavrite.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite zelišča

Limono operite v vroči vodi in naribajte lupino. Iztisnite sok. Peteršilj in meto operite, posušite in na grobo nasekljajte.
Označi kot dokončano
3.

Zmiksajte

Vse sestavine zmiksajte z ročnim mikserjem ali v mikserju, začinite s soljo in poprom. Pustite, da se ohladi ali uživajte takoj.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF