Feta sir v listnatem testu

Naredite svoje feta zvitke

Feta sir v listnatem testu: Ni preprostejšega in okusnejšega recepta. Feto zvijemo v listnato testo, premažemo z oljčnim oljem in medom ter potresemo s sezamom: to je to! Mimogrede, ali ste vedeli, da je mešanica oljčnega olja in medu zelo priljubljena tudi za zajtrk v Grčiji? In po našem mnenju upravičeno! Ker aromatično oljčno olje s sladkim medom ustvari kombinacijo okusov, ki se odlično prilega tem majhnim sendvičem. V samo 40 minutah bodo iz pečice ali pečice na vroč zrak prišli majhni zvitki iz feta listnatega testa in razvajali vaše brbončice.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g sira feta
1 listnato testo iz hladilne omarice, 275 g
2žlici medu
1žlica olivnega olja
4žlice sezamovih semen
sol in poper

Prehranske vrednosti

155 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Odcedite feto in jo narežite na palčke. Listnato testo narežite na tanke trakove. Zmešajte med in oljčno olje.
Označi kot dokončano
2.

Naredite rolice

Okoli fete zavijte trak listnatega testa, ga premažite z malo mešanice medu in olja ter posujte s soljo, poprom in sezamovimi semeni.
Označi kot dokončano
3.

Žar, peka, cvrtje

Pecite v indirektnem območju na žaru, v fritezi na vroč zrak ali v pečici pri 200 °C, dokler se testo ne zapeče in zvitki ne postanejo zlato rjavi.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF