Domače drobtine

Sama proizvodnja drobtin je tako preprosta, da sami komaj verjamemo. Ta preprost in domiseln recept je zelo praktičen, kadar vam ostanejo ostanki kruha ali žemljic, a jih ne želite zavreči. Manj odpadkov, manj zavržene hrane in odlična domača sestavina za naslednji premaz za zrezek. Preprosto briljantno, kajne? Pri drobtinah je zelo pomembno, da je kruh resnično suh. V ta namen ga je treba sušiti na zraku vsaj dva dni ali v sušilniku pri 50 °C vsaj dve uri.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
Poljubna količina suhega kruha ali žemljic.
Pripomočki
GrandPrix

Prehranske vrednosti

1210 Kalorije
240 g Ogljikovi hidrati
9 g Maščobe
40 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Kruh ali žemljice narežite na debelejše kose.
Označi kot dokončano
2.

Priprava drobtin

Kose kruha položite v skledo GrandPrix. Odvisno od tega, kako fine želite imeti drobtine, mešajte 5-15 sekund pri hitrosti 9-12. Priporočamo, da najprej po malem preizkusite ustrezno grobost. Drobtine shranite v neprepustni posodi.
Označi kot dokončano

Opombe

Z belim kruhom dobite klasične drobtine. Lahko pa uporabite tudi kateri koli drug kruh in pripravite posebne drobtine iz pire, polnozrnate moke in številnih drugih. Nasvet 2: Glede velikosti porcije računajte na 500 g belega kruha na porcijo.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF