Cimetovi polži iz listnatega testa
Danes pečemo cimetove polže iz listnatega testa. Zakaj? Pripravljene so za uživanje v samo 25 minutah. Obogateni so tudi z orehi in rozinami. Za nas je popolna izbira za hladne in sveže jesenske dni. Kaj menite o tem? Seveda je odvisno samo od vas, kaj boste dodali cimetovim polžem. Bodite ustvarjalni!
Sestavine
Izberite število obrokov
1 listnato testo lahko kupite že pripravljeno | |
2čajni žlički veganskega masla | |
2žlici cimeta | |
2 žlici sladkorja | |
30 g rozin | |
30 g orehov | |
25 g sladkorja v prahu |
Pripomočki
Toplozračna friteza |
Prehranske vrednosti
279
Kalorije
31 g
Ogljikovi hidrati
15 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Zmešamo cimet in sladkor. Orehe grobo sesekljajte. Fritezo na vroč zrak segrejte na 190 °C.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite cimetove polže
Stopite vegansko maslo. Listnato testo razvaljajte in ga premažite s stopljenim maslom. Potresite s cimetovim sladkorjem, orehi in rozinami ter zvijte po dolžini. Odrežite 6 polžev, dolgih približno 3 cm.
Označi kot dokončano
3.
Pečemo cimetove polže
Ploščo za cvrtje obložite s papirjem za peko in nanjo enega poleg drugega položite cimetove polže. Pecite 15 minut pri 190 °C, da se zlato rjavo zapeče. Posujte jih s sladkorjem v prahu in uživajte v okusu.
Označi kot dokončano
Opombe
Če nimate cvrtnika na vroč zrak, lahko cimetove polže pripravite tudi v pečici.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.