Cimetovi polži iz listnatega testa

Danes pečemo cimetove polže iz listnatega testa. Zakaj? Pripravljene so za uživanje v samo 25 minutah. Obogateni so tudi z orehi in rozinami. Za nas je popolna izbira za hladne in sveže jesenske dni. Kaj menite o tem? Seveda je odvisno samo od vas, kaj boste dodali cimetovim polžem. Bodite ustvarjalni!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 listnato testo lahko kupite že pripravljeno
2čajni žlički veganskega masla
2žlici cimeta
2 žlici sladkorja
30 g rozin
30 g orehov
25 g sladkorja v prahu
Pripomočki
Toplozračna friteza

Prehranske vrednosti

279 Kalorije
31 g Ogljikovi hidrati
15 g Maščobe
3 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Zmešamo cimet in sladkor. Orehe grobo sesekljajte. Fritezo na vroč zrak segrejte na 190 °C.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite cimetove polže

Stopite vegansko maslo. Listnato testo razvaljajte in ga premažite s stopljenim maslom. Potresite s cimetovim sladkorjem, orehi in rozinami ter zvijte po dolžini. Odrežite 6 polžev, dolgih približno 3 cm.
Označi kot dokončano
3.

Pečemo cimetove polže

Ploščo za cvrtje obložite s papirjem za peko in nanjo enega poleg drugega položite cimetove polže. Pecite 15 minut pri 190 °C, da se zlato rjavo zapeče. Posujte jih s sladkorjem v prahu in uživajte v okusu.
Označi kot dokončano

Opombe

Če nimate cvrtnika na vroč zrak, lahko cimetove polže pripravite tudi v pečici.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF