Ovseni piškoti z rozinami

Piškotki z ovsenimi rozinami so mehki v notranjosti, hrustljavi na zunanji strani in hitro pripravljeni! Ne verjamete? Nato preizkusite naš hitri recept iz cvrtnika na vroč zrak. Ti veganski piškoti z malo sestavinami in zelo preprosto pripravo bodo v hipu na vašem seznamu najljubših piškotov.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
110 g veganskega masla
40 g kokosovega cvetnega sladkorja
20 g rjavega sladkorja
1žlica mletih lanenih semen
3žlice vode
1žlička ekstrakta vanilije
1/2čajne žličke cimeta
125 g moke
150 g rozin
155 g ovsenih kosmičev
1/2čajne žličke sode bikarbone
1ščepec soli
Pripomočki
Toplozračna friteza poljubno

Prehranske vrednosti

111 Kalorije
15 g Ogljikovi hidrati
5 g Maščobe
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite jajčni nadomestek

Zmešajte vodo in lanena semena ter pustite, da se 15 minut hladijo.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite testo

Maslo naj se zmehča. Z rjavim in kokosovim sladkorjem stepajte, dokler se sladkor ne speni in postane puhast. Vmešajte jajčni nadomestek in vanilijev izvleček. Nato vmešajte vse suhe sestavine in rozine, da dobite gosto in lepljivo testo.
Označi kot dokončano
3.

Peka piškotov

Testo razdelite na približno 24 enakih delov in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko (večkrat boste morali naložiti na pladenj in peci). Zgornji del piškotov nekoliko sploščite in jih 12 minut pecite pri 160 °C.
Označi kot dokončano

Opombe

Če nimate cvrtnika, lahko piškote spečete tudi v pečici.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF