Bučni njoki s timijanovim maslom

Bučni njoki so za nas pravi vrhunec jeseni. Pripravite jih lahko sami doma, natančno veste, kaj je v njih, in jih okusite po svojem okusu. Za navdih danes predstavljamo bučne njoke v timijanovem maslu, postrežene s slanino in česnom. Obilna kombinacija, ki se ji ni mogoče upreti.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
Sestavine za 6 porcij njokov uporabite naš recept za njoke in 500 g krompirja zamenjajte s hokaido bučo
1žlica olivnega olja
1 strok česna
1/2šopka timijana
100 g na kocke narezane slanine
50 g parmezana
sol in poper po okusu
Pripomočki
Lupilec krompirja ali strgalnik krompirja
Deska za njoke neobvezno

Prehranske vrednosti

409 Kalorije
56 g Ogljikovi hidrati
14 g Maščoba
14 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava njokov

Za pripravo njokov upoštevajte osnovni recept. Vendar namesto 1 kg krompirja uporabite 500 g hokaido buč in 500 g krompirja. V nasprotnem primeru ravnajte enako. Po potrebi uporabite še malo moke ali krompirjevega škroba.
Označi kot dokončano
2.

Sestavine za cvrtje

V ponvi na srednji temperaturi prepražimo slanino in jo damo na stran. Na preostali maščobi slanine posebej ocvrite njoke, da postanejo hrustljavi. Odložite.
Označi kot dokončano
3.

Priprava timijanovega masla

Česen olupite in narežite na rezine. V ponvi počasi segrejte oljčno olje in maslo (pazite, da maslo ne porumeni). Dodajte timijan in česen. Njoke in slanino skuhajte, začinite s soljo in poprom ter postrezite z naribanim parmezanom.
Označi kot dokončano

Opombe

Njoke lahko pripravite na enak način kot po našem osnovnem receptu, le da uporabite malo več moke in po potrebi malo krompirjevega škroba, da bo testo bolj čvrsto.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF