Brookies
Brookies so fuzija dveh klasičnih izdelkov: browniji in cookiji. Si lahko predstavljate kaj boljšega? Mi ne! Če se ne morete (ali nočete) odločiti med tema dvema legendama, preprosto zmešajte obe testi, ju razporedite po pekaču in dobili boste odlično poslastico, ki jo boste verjetno pojedli še toplo s pekača. Vredno je poskusiti, kajne?
Sestavine
Izberite število obrokov
120 g navadne čokoladne glazure | |
150 g masla | |
2 jajci | |
80 g sladkorja | |
80 g rjavega sladkorja | |
40 g moke tip 405 | |
3žlice kakava za peko | |
1ščepec soli |
Za pripravo piškotov
2 jajci | |
100 g masla | |
30 g rjavega sladkorja | |
50 g belega sladkorja | |
150 g moke | |
1čajna žlička pecilnega praška | |
1čajna žlička ekstrakta vanilije | |
50 g čokoladnih koščkov | |
1ščepec soli |
Pripomočki
Skleda za peko cca 25-35 cm | |
Kuhinjski robot neobvezno | |
ali ročni mešalnik |
Prehranske vrednosti
369
Kalorije
40 g
Ogljikovi hidrati
22 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Stopite čokolado
Maslo in temno čokolado za piškote stopite v vodni kopeli.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite testo za brownies
Jajca, sol, sladkor in rjavi sladkor v kuhinjskem robotu (ali z ročnim mešalnikom) stepite do pene. Dodajte moko in kakav ter premešajte. Vmešajte tudi čokoladno maso. Vse skupaj vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko.
Označi kot dokončano
3.
Priprava pečice
Pečico segrejte na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.
Testo za cookie
Pustite, da se maslo ohladi na sobno temperaturo. Zmešajte maslo, sladkor, sol in vanilijo. Dodajte jajce, moko in pecilni prašek ter zamesite v testo. Na koncu vmešajte koščke čokolade. Testo za piškote stisnite v velike ravne kose in jih položite na vrh testa za piškote.
Označi kot dokončano
5.
Peci brookies
Peci pecivo približno 35 minut. Preizkusite s paličicami.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.