Valentinstags-Rezepte: Euer perfektes Dinners

Recepti za valentinovo: Vajina popolna večerja

Valentinovo je tik pred vrati, ti pa želiš svoji boljši polovici pripraviti posebno večerjo, speči slastno torto ali jo osrečiti s kakšno kulinarično dobroto? Potem si oglej naše recepte za valentinovo. Nočemo ti priporočiti samo ENEGA menija. Želimo ti ponuditi nekaj navdiha, kako bi takšna večerja lahko izgledala.

Izberi recepte, ki te povezujejo s tvojim partnerjem ali partnerko. Preizkusi nekaj, kar sta si že od nekdaj želela poskusiti. Ali pa pripravi vajino najljubšo jed, da bi pokazal/a, da si takšne stvari zapomniš. Ne glede na to, ali gre za eno jed ali za bogat meni s petimi hodi: bodi ustvarjalen/a in pokaži, da si vse dobro premislil/a.

Recepti za valentinovo: Majhne predjedi za začetek

Naj začnemo: Ideja: Tvoja boljša polovica pride domov, ti pa jo že čakaš z vinom, penino ali drugim okusnim aperitivom za začetek večera. Miza je že lepo pogrnjena in majhna predjed čaka, da jo pojesta. Naj bo to okusen tunin tataki, sveža solata ali orientalski tabbouleh – ustvarjalnost ne pozna meja. Pazi le, da se prva jed ujema z naslednjimi obroki in da ni pretežka. Bi rad kakšne predloge?

Vajina glavna jed – Valentinovi recepti za vsak okus

Glavna jed je najpomembnejši del večerje. Zato ti želimo predstaviti nekaj predlogov v več kategorijah iz naše revije. Morda bi želel/a nekaj bolj zapletenega in hranljivega? Si želita dober kos lososa ali raje zrezek? Mogoče nekaj vegetarijanskega in veganskega? Tudi za takšne jedi imamo veliko receptov!

Italijanska kuhinja

Italijanska kuhinja je vedno dobra izbira. Pica, testenine ali klasična satimbocca so simbol romantične kuhinje. Z našim osnovnim receptom za pripravo testa za pico lahko pričaraš tudi pice v obliki srca ali obloge, ki so na vsaki četrtini drugačne in po tvojih željah. Kaj pa:

Ribe

Ribe predstavljajo nekaj razkošnega, kajne? Lososa in podobne jedi je tako enostavno pripraviti! Tukaj so trije recepti, ki so videti elegantno in so hkrati okusni:

Meso

Želiš poskusiti pečeno govedino ali zrezek? Z našimi recepti priprava postane povsem preprosta. Če si občasno privoščita dober kos mesa, poskrbita, da bo kakovostno. To je pol zmage v boju za pravi užitek:

Vegetarijanske in veganske jedi

Tudi brez mesa in živalskih izdelkov si lahko pripravimo dober obrok. Falafel, ragu ali testenine z avokadom: kaj bo vajin novi najljubši recept?

Recepti za valentinovo: Sladki desert

Na sladico gledamo kot na nekaj posebnega Je tako tudi pri tebi? Po veliki glavni jedi je seveda na vrsti slastna sladica. Nekaj dobrot boš našel tudi v naši reviji v kategoriji sladice. Da bi ti olajšali izbiro, smo ti pripravili sladek predizbor:

Majhna darila iz kuhinje

Ali imaš za valentinovo v načrtu še kaj drugega kot kuhanje? Prijetno potovanje, wellnes ali divji večer s prijatelji? Dobra ideja! Če se pa želiš pohvaliti s kakšno sladico iz kuhinje, ti ponujamo nekaj idej, ki jih je mogoče zelo dobro zapakirati. Mimogrede: Na naši strani z idejami za darila za valentinovo boš našel/a še več nasvetov in trikov za darila in vse, kar sodi k pravemu vzdušju ob večerji.

Filmski večer namesto velike večerje?

Ne glede na to, ali gre za romantično komedijo, triler ali akcijski film: Prav tako menimo, da je filmski večer v prijetnem ambientu ali z okusnimi prigrizki povsem primeren za valentinovo. Seveda ne smejo manjkati pijača in prigrizki:

Written by:

Svenja se v kuhinji rada usmeri na najmanjše potankosti. Od osvežitve in hitrih receptov do sestavljenih menijev testira vse, dokler ni popolno.