Feta sir v listnatem testu
Naredite svoje feta zvitke
Feta sir v listnatem testu: Ni preprostejšega in okusnejšega recepta. Feto zvijemo v listnato testo, premažemo z oljčnim oljem in medom ter potresemo s sezamom: to je to! Mimogrede, ali ste vedeli, da je mešanica oljčnega olja in medu zelo priljubljena tudi za zajtrk v Grčiji? In po našem mnenju upravičeno! Ker aromatično oljčno olje s sladkim medom ustvari kombinacijo okusov, ki se odlično prilega tem majhnim sendvičem. V samo 40 minutah bodo iz pečice ali pečice na vroč zrak prišli majhni zvitki iz feta listnatega testa in razvajali vaše brbončice.
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g sira feta | |
1 listnato testo iz hladilne omarice, 275 g | |
2žlici medu | |
1žlica olivnega olja | |
4žlice sezamovih semen | |
sol in poper |
Prehranske vrednosti
155
Kalorije
9 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Odcedite feto in jo narežite na palčke. Listnato testo narežite na tanke trakove. Zmešajte med in oljčno olje.
Označi kot dokončano
2.
Naredite rolice
Okoli fete zavijte trak listnatega testa, ga premažite z malo mešanice medu in olja ter posujte s soljo, poprom in sezamovimi semeni.
Označi kot dokončano
3.
Žar, peka, cvrtje
Pecite v indirektnem območju na žaru, v fritezi na vroč zrak ali v pečici pri 200 °C, dokler se testo ne zapeče in zvitki ne postanejo zlato rjavi.
Označi kot dokončano