Veganski čokoladni sladoled
Veganski čokoladni sladoled iz aparata za sladoled
Veganski čokoladni sladoled? Ali ste vedeli, da je njegova priprava zelo preprosta? Seveda ga lahko pripravite tudi z nadomestnim mlekom in smetano. Vendar menimo, da ima ta različica z aquafabo in 70-odstotno vegansko čokolado resnično kremasto konsistenco. Aquafaba je voda iz čičerke in je odlična za stepanje, podobno kot stepeni beljaki. Z njo in stopljeno čokolado nič ne ovira veganskega uživanja v sladoledu iz aparata za sladoled. Preizkusite naš enostaven recept zdaj!
Sestavine
Izberite število obrokov
150 g aquafabe - veganskega jajčnega beljaka čičerikina voda | |
100 g veganske temne čokolade 70% vsebnost kakava | |
30 g sladkorja v prahu | |
2žlici kakava za peko | |
1ščepec soli |
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda |
Prehranske vrednosti
350
Kalorije
42 g
Ogljikovi hidrati
16 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
V vodni kopeli stopite 80 g čokolade. Ostalo čokolado sesekljajte. Akvafabo s soljo stepite do trdega.
Označi kot dokončano
2.
Mešajte sladoledno zmes
V akvafabo presejemo sladkor v prahu in kakav za peko ter vmešamo v zmes. Čokolado mešajte, dokler ne nastane homogena masa.
Označi kot dokončano
3.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 35 minut. Zadnji dve minuti vmešajte preostalo čokolado. Uživajte takoj ali shranite v zamrzovalniku. Pred uživanjem pustite, da se odtaja približno 15 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.