Losos z zelenimi šparglji

Losos z zelenimi šparglji: Ali obstaja recept, ki bolj napoveduje prihod svežine in pomladi? Menimo, da ne. Skupaj s svežimi zelišči in nekaj češnjevimi paradižniki je ta recept ne le hiter in enostaven, temveč tudi zelo zdrav in vsebuje veliko beljakovin. Idealen za tople dni. Vse lahko pripravite zelo enostavno v ponvi in v pečici. Zakaj recepta ne bi preizkusili tudi sami?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
600 g lososovega fileja
400 g zelenih špargljev
200 g češnjevih paradižnikov
8 strokov česna
4vejice rožmarina
4vejice timijana
2žlici sladkorja
2žlici oljčnega olja
1žlica balzamičnega kisa
sol in poper po okusu
Pripomočki
Posoda za peko

Prehranske vrednosti

473 Kalorije
19 g Ogljikovi hidrati
27 g Maščobe
38 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Šparglje operite in odstranite olesenele dele. Šparglje primite za oba konca in jih upognite. Na ta način odstranite neužitni, oleseneli del. Paradižnike operite, ribe splaknite v hladni vodi in jih posušite. Česen olupite in zdrobite z nožem. Zelišča operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 200 °C (zgornji/spodnji grelec).
Označi kot dokončano
3.

Šparglje skuhajte

V ponvi segrejte žlico olivnega olja. Dodajte polovico česna, rožmarin in timijan. Dodajte šparglje in jih pražite približno 5 minut. Dodajte sladkor, mešajte 2 minuti in začinite z balzamičnim kisom.
Označi kot dokončano
4.

Dodajte paradižnik

Dodajte paradižnike in jih pražite 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Vse skupaj dajte v pekač.
Označi kot dokončano
5.

Popecite lososa

V ponev dodajte preostalo oljčno olje, česen, rožmarin in timijan ter segrejte. Dodajte lososa in ga na vsaki strani pecite približno 3 minute. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
6.

Pečenje v pečici

Ribo dodajte v pekač k špargljem, potresite z zelišči in dodajte preostalo olje za peko. V pečici pecite približno 10 minut, dokler se paradižniki ne začnejo sušiti.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Lahko se zgodi, da bodo odstopale.
 Shrani kot PDF