Višnjeva torta s pudingom in kislo smetano
Češnjeva torta je lahko v različnih oblikah. Najbolj priljubljena pa je različica s pudingom in kislo smetano! Zaradi super kreme, sadja in maslenega korpusa se bodo zaradi te torte pocedile sline prav vsakomur. V tem receptu vam bomo pokazali, kako hitro in enostavno lahko pripravite okusno češnjevo torto.
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g moke | |
70g sladkorja | |
1/2zavojčka pecilnega praška | |
85g masla | |
1ščepec soli | |
malo masla za mazanje kalupa za peko |
Za nadev
1 1/2vrečke kreme v prahu | |
500 ml mleka | |
200 g kisle smetane | |
2žlici sladkorja | |
500 g višenj svežih ali vloženih |
Pripomočki
Pekač s premerom 24 cm |
Prehranske vrednosti
397
Kalorije
47 g
Ogljikovi hidrati
19 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Testo
Vse sestavine zmešajte v homogeno maso. Namažite pekač za torto, enakomerno razporedite testo in ga pritisnite na dno in robove.
Označi kot dokončano
2.
Za nadev
Puding v prahu raztopite v štirih žlicah mleka. Preostalo mleko zmešajte s sladkorjem in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in mešanico med nenehnim mešanjem dodajte mleku. Odstranite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.
Segrejte pečico
Pečico segrejte na 175 °C zgornji/ spodnji grelec.
Označi kot dokončano
4.
Napolnite torto
V pekač, obložen s testom, razporedite pudingovo zmes. Češnje operite, odstranite koščice ter jih enakomerno razporedite po torti.
Označi kot dokončano
5.
Torto vstavite v pečico
Češnjevo torto s kremo in kislo smetano pečemo približno 55 minut. Zadnjih 10-15 minut po potrebi pokrijte s folijo, da krema in češnje preveč ne potemnijo.
Označi kot dokončano
Opombe
Torto lahko spečete tudi z malinami ali drugimi gozdnimi sadeži.
Hranilne vrednosti so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Lahko se zgodi, da bodo odstopale.