Petit Fours z jagodami in vrtnicami
Petit Fours izhajajo iz francoske pekarne. To je majhno pecivo iz biskvitnega testa z nadevom. Zgoraj je glazura in jih očarljivo okrasijo. Idealen je za zabavo ob kavi, kot darilo za valentinovo ali materinski dan ali kot spominek za vsako praznovanje. Naši petit fours imajo nežno rožnato barvo, saj so pečeni z jagodno marmelado in posušenimi cvetnimi lističi vrtnic. So odličnega okusa in tudi prava vizualna poslastica. Zakaj ne bi poskusili postati francoski slaščičar?
Sestavine
Izberite število obrokov
4 jajca | |
50 g trsnega sladkorja | |
80 g gladke moke | |
20 g koruznega škroba | |
1žlička pomarančne lupine | |
Nadev
3žlice jagodne marmelade | |
50 ml smetane | |
1čajna žlička sladkorja | |
1ščepec soli | |
150g maskarpone | |
10posušenih cvetnih listov vrtnic |
Za dekoracijo
150 g marcipanove mase | |
250 g sladkorja v prahu | |
1 limona | |
3kapljice rdečega živilskega barvila |
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno | |
ali ročni mešalnik |
Prehranske vrednosti
247
Kalorije
39 g
Ogljikovi hidrati
8 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za kremo
Smetano, sladkor in sol stepite do trdega. Preostale sestavine za kremo mešajte, dokler se enakomerno ne premešajo. Postavite na hladno mesto.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje pečice
Segrejte pečico na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.
Za pripravo mešanice za piškote
Jajca in sladkor stepajte 5 minut, dokler se ne spenijo. Vmešajte moko, koruzni škrob in pomarančno lupino. Pekač obložite s papirjem za peko, nanj razporedite testo in ga pecite približno 15 minut.
Označi kot dokončano
4.
Pustite, da se testo ohladi
Testo preložimo na čisto kuhinjsko brisačo in pustimo, da se ohladi.
Označi kot dokončano
5.
Testo razporedite po plasteh
Po testu enakomerno razporedite kremo. Testo razdelite na četrtine in 4 dele testa položite enega na drugega ter prelijte s smetano.
Označi kot dokončano
6.
Pokrijte biskvit
Zmešajte marcipan, 200 g sladkorja v prahu in jedilno barvo. Mešanico med folijo za živila razvaljamo na približno 2 mm in jo položimo na vrh biskvita. Tiskanje.
Označi kot dokončano
7.
Za okrasitev
Iz limone iztisnite sok in ga zmešajte z glazuro.
Označi kot dokončano
8.
Dokončajte peti fours
Iz biskvita izrežite majhne kocke, velike približno 5x5 cm, in jih premažite s prelivom. Okrasite po želji.
Označi kot dokončano
Opombe
Ena porcija je en grižljaj.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.