Potopljena jabolčna pita
Potopljena jabolčna pita nas spominja na prijetne obiske v babičini hiši. Tudi vas? Nato sledi vaš novi najljubši recept. Ker v naši domači kuhinji pečemo nesporno klasiko in jabolka izboljšamo z malo cimeta in limoninega soka. Jabolka dobro vtisnite v testo, ko jih polagate vanj. Uživajte v peki!
Sestavine
Izberite število obrokov
5 velikih jabolk | |
1 limona | |
2žlički cimeta | |
200 g margarine | |
6 jajc | |
300 g moke | |
250 g sladkorja | |
1ščepec soli | |
1/2vrečke pecilnega praška |
Pripomočki
kuhinjski robot neobvezno | |
ali ročni mešalnik | |
pekač za torte s premerom 22 ali 24 cm |
Prehranske vrednosti
358
Kalorije
47 g
Ogljikovi hidrati
16 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite jabolka
Jabolka olupite, odstranite sredice, jih razrežite na četrtine in na zunanji strani naredite nekaj približno 0,5 cm globokih utorov. Naribajte lupino limone in iztisnite iz nje sok. Kose jabolka zmešajte z limoninim sokom in cimetom.
Označi kot dokončano
2.
Priprava testa
V ponvi stopite margarino. Ločite jajca. Beljake stepite do trdega. Rumenjake s sladkorjem stepite v penasto strukturo. Mešanici rumenjakov dodajte pecilni prašek, moko, limonino lupinico in margarino. Dobro premešajte. Nežno dodajte sneg iz beljakov in premešajte.
Označi kot dokončano
3.
Pečico segrejte
Segrevanje pečice Pečico segrejte na 180 °C na zgornjem/spodnjem ogrevanju.
Označi kot dokončano
4.
Speči torto
Pekač obložite s papirjem za peko ali ga temeljito namastite. Testo vlijte v model, po njem razporedite jabolka in jih dobro pritisnite. Pecite 45 minut. Preizkus opravite z zobotrebcem.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.