Pesto iz rdeče pese

Pesto iz rdeče pese je hiter, zelo okusen in testenine spremeni v rožnato doživetje okusa. Celo tisti, ki niso ljubitelji zelenjave menijo, da je res dober. Recept je primeren tudi za predpripravo in kasnejšo uporabo. Zato je veliko razlogov, da poskusite to rožnato poslastico. Pesto iz rdeče pese je zagotovo eden od naših jesenskih hitov.

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g rdeče pese predkuhane
100 ml oljčnega olja
50 g orehov
3 stroki česna
2vejici rožmarina
50 g parmezana prepričajte se, da je vegetarijanski ali veganski
1žlička limoninega soka
sol in poper po okusu
Pripomočki
GrandPrix neobvezno
ali mešalnik

Prehranske vrednosti

203 Kalorije
7 g Ogljikovi hidrati
17 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Orehe pražite v ponvi brez dodajanja olja približno 5 minut. Naribajte parmezan. Olupite česen. Rožmarin operite, osušite in odtrgajte liste s stebla.
Označi kot dokončano
2.

Mešanje pesta

Vse sestavine za pesto iz rdeče pese dajte v zmogljiv mešalnik (mi uporabljamo kuhinjski robot GrandPrix) in mešajte 30 sekund na najvišji stopnji. Po potrebi začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Pesto bo v nepredušno zaprti posodi na hladnem mestu zdržal do 4 dni.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Pri nakupovanju parmezana poiščite vegetarijanske ali veganske možnosti, če želite ta recept prilagoditi svoji prehrani.
 Shrani kot PDF