Piškoti z arašidovim maslom
Naši piškotki z arašidovim maslom so prava poslastica. Na zunanji strani hrustljavi, v notranjosti mehki in edinstveno orehovi. So tudi veganski in pripravljeni v manj kot 20 minutah, zato jih lahko jeste tople. Ne verjamete? Potem je skrajni čas, da izvlečete cvrtnik in preizkusite ta recept.
Sestavine
Izberite število obrokov
| 30 g veganskega masla | |
| 65 g arašidovega masla | |
| 80 g rjavega sladkorja | |
| 15 ml rastlinske mlečne alternative po vaši izbiri | |
| 60 g moke | |
| 1/4čajne žličke ekstrakta vanilije | |
| 1/4žličke sode bikarbone | |
| 1ščepec soli | 
Pripomočki
| Toplozračna friteza poljubno | 
Prehranske vrednosti
					98
											Kalorije
									
							
					11 g
											Ogljikovi hidrati
									
							
					5 g
											Maščobe
									
							
					2 g
											Beljakovine
									
					Postopek
			
				1.			
				
					
			
					Pripravite testo
Maslo segrejte na sobno temperaturo in ga zmešajte z vsemi sestavinami, da nastane homogeno testo. 
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Oblikujte piškote
Testo razdelite na 12 enakih delov in jih oblikujte v kroglice. Z vilicami na papir za peko vtisnite križni vzorec.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Peka
Piškote položite v pekač (morda jih boste morali peči v več serijah) in jih pri 160 °C pecite 5 do 6 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Pustite, da se ohladijo (piškoti se bodo še nekoliko strdili).
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				Opombe
				Če nimate friteze na vroč zrak, lahko piškote 10 minut pečete tudi v pečici pri 170 °C.  			
					
				Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




