Veganska Panna Cotta

Priprava veganske panna cotte sploh ni zapletena. Se sprašujete, kako pripraviti tako okusno sladico brez smetane? Naj vam povemo: svileni tofu je čarobna beseda. Skupaj z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu je kremasta in neprimerljivo bolj okusna. Še en plus: hranilne vrednosti te sladice so res impresivne, saj ima le 125 kalorij na porcijo. Panna cotta je pripravljena z okusno jagodno omako kot prelivom. Seveda lahko uporabite tudi sadje, jagodičevje, marmelade in še veliko več. Ustvarite panna cotto po svojem okusu! Želite več receptov? Oglejte si vse naše sladice!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g svilnatega tofuja
200 ml rastlinskega mleka po izbiri
3 žlice sladkorja v prahu
1 strok vanilije
1žlička agar agarja v prahu na voljo v ekoloških supermarketih
Za jagodno omako
200 g jagod svežih ali zamrznjenih
3žlice sladkorja v prahu
1 limona
1žlica koruzne moke
Pripomočki
Desertni kozarci
Mešalnik za kozarce za sladice neobvezno
ali potopni mešalnik

Prehranske vrednosti

125 Kalorije
23 g Ogljikovi hidrati
2 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Za panna cotto

Vse sestavine zmešajte v mešalniku v gladko in homogeno maso. V loncu jo enkrat zavrite, nato ga razdelite v 4 desertne kozarce in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.

Priprava jagodne omake

Jagode po potrebi očistite. Naribajte lupino limone in iztisnite sok. Oboje dajte v ponev s sladkorjem v prahu in kuhajte, dokler se jagode popolnoma ne zmehčajo. Po potrebi pripravimo pire. Koruzno moko raztopite v 1 žlici hladne vode in jo vmešajte v vročo omako. Panna cotto prelijte z omako in jo po želji okrasite z jagodičevjem. Pustite, da se ohladi, in uživajte.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF