Piškoti z arašidovim maslom

Naši piškotki z arašidovim maslom so prava poslastica. Na zunanji strani hrustljavi, v notranjosti mehki in edinstveno orehovi. So tudi veganski in pripravljeni v manj kot 20 minutah, zato jih lahko jeste tople. Ne verjamete? Potem je skrajni čas, da izvlečete cvrtnik in preizkusite ta recept.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
30 g veganskega masla
65 g arašidovega masla
80 g rjavega sladkorja
15 ml rastlinske mlečne alternative po vaši izbiri
60 g moke
1/4čajne žličke ekstrakta vanilije
1/4žličke sode bikarbone
1ščepec soli
Pripomočki
Toplozračna friteza poljubno

Prehranske vrednosti

98 Kalorije
11 g Ogljikovi hidrati
5 g Maščobe
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite testo

Maslo segrejte na sobno temperaturo in ga zmešajte z vsemi sestavinami, da nastane homogeno testo.
Označi kot dokončano
2.

Oblikujte piškote

Testo razdelite na 12 enakih delov in jih oblikujte v kroglice. Z vilicami na papir za peko vtisnite križni vzorec.
Označi kot dokončano
3.

Peka

Piškote položite v pekač (morda jih boste morali peči v več serijah) in jih pri 160 °C pecite 5 do 6 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Pustite, da se ohladijo (piškoti se bodo še nekoliko strdili).
Označi kot dokončano

Opombe

Če nimate friteze na vroč zrak, lahko piškote 10 minut pečete tudi v pečici pri 170 °C.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF